UC AB

Upplysningscentralen AB

UC AB är en koncern som ägs till största del av fyra storbanker Nordea, SEB, Handelsbanken samt Swedbank. De utför kreditupplysningar på såväl företag som privatpersoner. En kreditupplysning tas för att uppdragsgivaren ska vara säker på att återbetalningsförmåga finns hos den aktuella kunden. Det är vanligtvis banker, kreditbolag och större affärskedjor som använder sig av UC.

Det finns dock några punkter när det kommer till en UC som kan komma att ligga en till last. Det UC gör att man räknar ut en så kallad kreditscoring, vilken består av en mängd olika komponenter så som inkomst, lån och övriga kredit bland annat. Så vad är då den största nackdelen när det kommer till UC, jo en UC ligger kvar och är synlig i 1 år.

Så om man ansöker om flertalet krediter eller lån kan man dra på sig ett antal förfrågningar under ett år. Vilket leder till en försämrad kreditscoring, vilket i sin tur gör det nästan omöjligt att få t-ex ett banklån.

Så börjar man få många förfrågningar på sitt konto och  ska söka ett snabblån så rekommenderar vi att man ansöker om ett lån hos någon av aktörerna som använder sig av något annat bolag än UC.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *